Wandelen

door | 0 Reacties

Het zijn gekke dagen met de situatie rond het Corona virus nu. Wanneer ik op straat loop merk ik dat mensen mij en elkaar een beetje ontwijken en daar dan zo’n licht verontschuldigende blik bij hebben. Het is natuurlijk begrijpelijk dat we elkaar en onszelf ontzien en voorzichtig zijn met elkaar. Tegelijk ervaar ik  daarmee ook wat spanning en onrust, die ik ook bij anderen zie. Ik heb net als zoveel van mijn collega’s vrijwel geen werk meer, zit thuis een beetje achter mijn computer te rommelen maar kom tot niks. Deze tijd werkt vervreemdend, alsof we een nieuwe manier van met elkaar omgaan aan het oefenen zijn. Ik merk dat het ook een ander ritme van mij vraagt.

Tegelijk is het ook lente. Een nieuw seizoen van licht en hoop wordt zichtbaar. Het is fijn om juist in deze dagen ook naar buiten te kunnen (en nog steeds te mogen!). In de bomen en struiken schiet het jonge groen uit, zo plotseling. Met het bos zo dichtbij ben ik blij dat ik zomaar de natuur in kan stappen. Ik merk dat het rust brengt, een mentale kracht geeft. Ik zou willen dat we dat allemaal kunnen doen; de helderheid en de kracht van de natuur te voelen.

Ik ga mijn ritme daarop aanpassen, ga vanaf nu elke dag het bos in. In de ochtend eerst mijn oefeningen en meditatie, daarna wat werk doen aan mijn studie en ’s middags een wandeling in de natuur. We mogen nog steeds samen lopen. Als er iemand mee wil, meld je gerust. Elke middag hier in Breda in het bos, en als je een andere mooie plek weet, kunnen we ook daar naar toe. Een paar uurtjes in rust bij elkaar zijn.

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikelen? Schrijf je dan hieronder in. Uitschrijven kan altijd via de uitschrijflink in de mails die je van mij ontvangt.

Loading

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.