Nieuwe oplossingen

door | 0 Reacties

Oude oplossingen voor nieuwe situaties. Je hebt dat soms hé, dat je merkt dat je ergens in vastloopt. Terwijl je misschien wel weet dat wat je doet niet helpt, blijf je het toch op dezelfde manier proberen. Het helpt om eens te kijken waar dat vandaan komt en wat je er aan kunt veranderen. Omdat het vastlopen in jezelf begint, ligt de basis voor de oplossing ook in jezelf.

In mijn lange afstandswandelingen houd ik van om een ‘rondje’ te maken. Terug lopen over hetzelfde pad geeft me altijd het gevoel van herhaling, dat ik daar al geweest ben, terwijl het terug lopen tegelijkertijd toch altijd weer een heel ander uitzicht geeft. Je zou ook kunnen zeggen dat ik iemand ben die graag vooruit wil en niet te veel om wil kijken. Toch levert terug kijken gezonde en leerzame inzichten op. Het vinden van een rode draad, het opmerken van de herhaling van gebeurtenissen en hoe je daarmee omgaat kan je helpen bij het vinden van mogelijkheden om met nieuwe en oude situaties om te gaan.

Het verschil van uitzicht op de heen- en terugweg gebruik ik in de wandelcoaching. Je onderzoekt aan de hand van de beelden hoe je om gaat met een situatie waarin je steeds opnieuw vast  lijkt te lopen. Waarin je steeds weer op dezelfde knoppen drukt en daarmee ook steeds weer in dezelfde onwenselijke uitkomsten verzeild raakt. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd had. Je moet dus op zoek naar een nieuwe of andere kijk en aanpak van je situatie.

Voor de verandering eens niet in Breda: op woensdagmiddag 18 mei geef ik in het Amsterdamse bos een workshop over het vinden van nieuwe manieren om naar nieuwe en oude situaties en problemen te kijken. De workshop duurt anderhalf uur en start om 14.30. Startplaats is de parking bij de Geitenboerderij Ridammerhoeve. Je kunt je aanmelden via de contactpagina of op de pagina ‘wandel mee’ op deze website.

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikelen? Schrijf je dan hieronder in. Uitschrijven kan altijd via de uitschrijflink in de mails die je van mij ontvangt.

Loading

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.