Een goed gesprek

door | 0 Reacties

De lente laat zich volop zien. In de tuin van het oude klooster waar ik woon staan de fruitbomen uit alle macht te bloeien en strekken de planten en struiken zich uit om nieuw leven te laten groeien. Er hangt vreugde in de lucht. Deze week is het vriendelijk weer. Dat kan nog veranderen, het is nog vroeg in het jaar, maar het lijkt wel alsof mijn lijf daar niet in wil geloven. Dat wil eropuit, groeien en bloeien, net als de natuur om mij heen. Voor mij een reden om mensen ook echt uit te nodigen om daar stil bij te staan en van te genieten. Voor mij ook een reden om jullie dit voorjaarsaanbod te doen: tot en met juni zijn geef ik 50% korting op mijn wandelcoaching.

Hij komt bij mij en zegt dat hij zo’n onrust voelt in zijn lijf en in zijn hoofd. Dat het een chaos is in zijn hoofd. Dat is voor een coach als ik een mooie vraag, zeg ik, samen uitvissen waar die onrust dan vandaan komt en wat je er aan kunt doen. Het is wel moeilijk te monitoren, wanneer is de onrust weg en hoe meet je dat? We zijn er natuurlijk toch aan begonnen. Gewoon, een goed gesprek tijdens een wandeling. Na een paar afspraken zegt hij dat het rustiger is in zijn hoofd. Hij kan weer verder met meer overzicht en meer rust. Ik vraag hem wat maakt dat het nu rustiger is. Nou, zegt hij, eigenlijk heel gewoon. Ik merkte en voelde dat je echt luisterde, zonder oordeel en zonder advies. Je stelde vragen die me na deden denken. Ik kon alles zeggen en nu het gezegd is merk ik dat ik weer verder kan.

Ook behoefte aan ‘gewoon een goed gesprek’? Maak dan gebruik van de voorjaarskorting. Veel rust voor half geld!

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikelen? Schrijf je dan hieronder in. Uitschrijven kan altijd via de uitschrijflink in de mails die je van mij ontvangt.

Loading

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.